ceturtdiena, 2023. gada 20. jūlijs

Atskats uz ekskursiju pa Jelgavas novadu

Jūnija beigās devāmies ekskursijā uz Kārļa Ulmaņa dzimtajām mājām "Pikšas", kā laikā apskatījām dažādas ēkas, senāko kombainu, sviesta kūlēju, dažādas lauksaimniecības tehnikas un, protams, uzzinājām vairāk par Kārli Ulmani, viņa politisko darbību un dzīvi. Bija ļoti interesanta un izglītojoša ekskursija pa muzeju.


Pēc muzeja apmeklējuma devāmies uz "Mazzariņiem", kur ne tikai samīļojām un pabarojām strausus, emu, bet arī redzējām strausa tēviņa Ārčija riesta deju un pāris dienas vecus strausēnus. Šī ekskursija ļoti patika bērniem. Kuram tad nepatīk dzīvnieciņi un viņus sapurināt!

Pēcpusdienas kulminācija bija kūdra LaFlora. Tik fantastiski izglītojoša un interesanta ekskursija! Mēs bijām kūdras rūpnīcā, kur LaFloras darbinieks stāstīja, komentēja un atbildēja uz mūsu daudziem jautājumiem (kuru tiešām nebija maz). Pēc tam mūs aizveda uz Druvas purvu, lai mēs tur dzīvē redzētu, kā iegūst kūdru, kādas un kāpēc tiek izveidotas meliorācijas, kā žūst kūdras "kluči", kā kūdru var izmantot kā kurināmo, kā var atjaunot kūdru un pat kādus labumus iegūst tie, kuri strādā LaFlorā.


 Tik tiešām fantastiska ekskursija! Iesakām visiem uz turieni doties!