otrdiena, 2023. gada 5. septembris

Robina Huda grāmatu klubiņš

31. augustā, pavadot vasaru un ar prieku skatoties uz 1. septembri, notika jau otrais Ģimeņu skolu apvienības rīkotais grāmatu klubiņš. Šajā reizē tika izvēlēta grāmata, kas vairāk interesētu puišiem – Robins Huds.

Tā kā Robina Huda tēls lielā mērā saistās ar loku šaušanu, tad šoreiz par tikšanās vietu tika izvēlēts sporta klubs Caunes, kur bērniem bija iespēja apgūt loku šaušana iemaņas.

Uz pasākumu bija ieradušies vairāki Robini, Merianas, karalis Ričards, šerifs, zemniece un viduslaiku iedzīvotāji. Gan mammas, gan bērni bija patiesi iejutušies savās lomās.

Galds bija klāts viduslaiku noskaņās, bija koka un māla trauki, ēdām brieža gaļas desu, dažnedažādus sierus, dārzeņus un pats galvenais – uz ugunskura vārītu zupu. Bērni brīnījās, ka šoreiz nav saldumu, bet tā kā tie stāstā netika pieminēti, tad ļoti labi iztikām bez tiem.

Mammas bija sagatavojušas dažādas izglītojošas un radošas aktivitātes. Kā piemēram, bērni klausījās stāstu par Robinu Hudu angļu valodā un pēc tam grupiņās pildīja vairākus uzdevumus, un apguva jaunus vārdus.

Pēc tam bērni iepazinās ar senvārdiem un svešvārdiem, kas minēti stāstā.  Uzzinājām, kas ir muķis, galera, milna u.c. Un tad jau visi bija gatavi doties uzzināt vairāk par loku šaušanas tehniku un paši arī šaut. Sākumā bultas lidoja garām mērķim, bet drīz jau prasmes uzlabojās un labākie šāvēja vairākkārt trāpīja mērķī.

Vēl bērni varēja izgatavot monētas, izmantojot foliju un vasku, un gatavās monētiņas likt savos muķos – naudas maisiņos – vai veidot skaistas kolāžas.

Ko mēs varam mācīties no Robina Huda stāsta? Drosmi, uzticību un to, ka ikviens cilvēks ir vērtīgs, neskatoties uz tā materiālo stāvokli, un ka ir svarīgi iestāties par netaisnību pret trūcīgiem ļaudīm.

Pēc šī pasākuma bija liela gandarījuma sajūta un prieks par to, ka grāmatu var ne tikai izlasīt, bet to var arī piedzīvot!

Esat laipni aicināti sekot līdzi informācijai un pievienoties kādā no nākamajiem grāmatu klubiņa pasākumiem, lai piedzīvotu kādu grāmatu kopā!