trešdiena, 2023. gada 23. augusts

Atskats uz Kurzemes braucienu

Jūlija nogalē devāmies nelielā piedzīvojumā trīs dienu garumā, lai kopā iemācītos un uzzinātu ko jaunu, baudītu laiku kopā skaistajā Kurzemē.

Mums bija daudz un dažādas ekskursijas. Katru no mums uzrunāja kas cits...

Kādam tā bija Cinevilla, kur varēja izsmieties, filmēties un izstaigāt.

Citam - Pūres šokolādes muzejs, kur ne tikai lējām karsto šokolādi, pildījām tās, bet arī nodegustējām un uzzinājām ko vairāk par šokolādes ražošanu, eksportu, importu, kakao pupiņām un pulveriem. Vēl viena pasakaina vieta, uz kuru devāmies, bija Jaunmoku pils un tās fantastiskais dabas muzejs.

Vēl mūs pārsteidza Alsunga. Pa pilsētas apskates objektiem - baznīcu, Dižgabala kalnu, amatu māju un atjaunoto Livonijas ordeņa pili - mūs izvadāja fantastiska gide, kurai darbs tik tiešām ir sirdslieta. Viņa tik aizrautīgi stāstīja, ka pat bērni pils pagalmā sēdēja uz zāles un ne tikai klausījās, bet arī uzdeva jautājumus. Tas tik tiešām liecināja par viņu ieinteresētību un uzmanīgu klausīšanos. Gide tik ļoti par mums rūpējās, ka veltīja laiku mums arī ārpus sava darba laika, kas ir retums.

Trešajā dienā vecāki jau bija paguruši, bet bērni gan nē. Viņiem pat lietutiņš netraucēja skraidīt un draudzēties. Šķita, ka viņiem nebija gana.

Kā teica kāds bērns no mūsu pulciņa: "bija smieklīgi, gardi un interesanti!"