trešdiena, 2023. gada 26. jūlijs

Pepijas Garzeķes grāmatu klubiņš

 Mazliet lietainā, tomēr saulainā dienā mēs, mājmācības ģimenes, pulcējāmies, lai atdzīvinātu Pepijas Garzeķes grāmatu, iejūtoties tās tēlos.

Kas tad īsti ir grāmatu klubiņš un kāpēc tādu organizēt?

Lai bērni varētu labāk atcerēties izlasīto, viņiem to vajag sajust un piedzīvot. Grāmatu klubiņi ne tikai sniedz šo piedzīvojumu, bet arī palīdz bērniem iemīlēt grāmatas un lasīšanu. To stimulē mērķis iepazīt grāmatas pilno versiju, lai varētu tās tēlus, notikumus, dialogus iedzīvināt tikšanās reizē. Tāpēc šādi grāmatu klubiņi ir īpaši vērtīgi. Turklāt mājmācības dzīvesveids sniedz vecākiem un bērniem iespēju izvēlēties, kuras tieši grāmatas lasīt, kā arī izlasīt to pilnās versijas, atšķirībā no skolas sistēmas, kurā tiek iepazītas gan daudz un dažādas grāmatas, tomēr tikai to fragmenti, nepaspējot iedziļināties un sajust autora darba kopumu.

Vairums vecāku atzina - lai gan Pepija Garzeķe ir labi zināms tēls kopš bērnības, tomēr kopā ar bērniem vēl nebija izlasīta pilnā grāmatas versija.

Tātad, katra ģimene mājās izlasīja Pepijas Garzeķes grāmatu un pārdomāja, kādos tēlos vēlēsies iejusties, kādu cienastu sagatavos un kādu aktivitāti kopā ar pārējiem organizēs.

Uz klubiņu ieradās daudzas Pepijas, Annika, Nilsona kungs, Stergēna kundze, Pepijas māmiņa - eņģelis, Tomijs un pat Pepijas tētis Efraima kungs.

Ēdām siermaizes, pankūkas, piparkūkas un citus gardumus, ēdām pat krumelīra tabletes. Daudzi bērni paziņoja, ka vēlētos palikt mazi. Tas droši vien tieši mājmācības iespaidā, jo šāds dzīves veids spēj nosargāt bērniem bezrūpīgāku bērnību.

Grāmatu klubiņa dalībnieki bija sagatavojuši dažādas aktivitātes, spēlējām kroketu.


 Vēlāk devāmies dārgumu medībās, izveidojām Pepijas sejiņas un apguvām dažus skotu dejas soļus. Kad visas dejas bija nodejotas, ķērāmies pie Pepijas putukrējuma tortes.

Ko mēs varam mācīties no Pepijas? Lielo mīlestību pret cilvēkiem, jautrību un milzīgo patstāvību tikt ar visu galā.

Ceram rīkot šādus pasākumus arī turpmāk! Ja arī tu vēlies mums pievienoties, tad seko līdzi jaunākajai informācijai un varbūt tiksimies kādā no nākamajiem grāmatu klubiņiem. Tā taču ir tik lieliska iespēja bērniem piedzīvot grāmatu, iejusties grāmatas varoņu tēlos, labāk atsaukt atmiņā un iegaumēt dažādus grāmatu notikumus un, protams, svinēt dzīvi kopā!