otrdiena, 2024. gada 20. februāris

"Skudriņas Kāpēcītes" grāmatu klubiņš

Februāra pirmajā dienā Ģimeņu skolu apvienības grāmatu klubiņa biedri satikās Rīgā, Latvijas Nacionālajā dabas muzejā, lai kopīgi iedzīvinātu izlasīto grāmatu par "Skudriņu Kāpēcīti" (5.daļa, autore - Rasa Dmuhovskiene).

Kā ierasts, grāmatu klubiņa biedri bija ieradušies ar grāmatas varoņu iedvesmotiem tērpiem (pārsvarā tās bija zaķu ģimenes un māmiņu iecienītākais tērps bija "vāvere ritenī"), aktivitātēm un našķīšiem, kas tika apēsti vēlāk jau ārpus muzeja telpām.

Dabas muzejā kopīgi apskatījām jaunu un aizraujošu izstādi “Skudra”, ar zināšanām dalījās arhitekte un gleznotāja, mācību materiālu krājuma “Skudras” autore Evija Vizule, kas arī ir mājmācības mamma saviem četriem bērniem. Uzzinājām daudz ko jaunu gan par skudru saimes uzbūvi un to, kad un kā veidojas jauna saime, gan par skudru un citu dzīvnieku līdzāspastāvēšanu (piemēram, kādēļ mežacūkas vārtās skudru pūžņos?).

Bērni pēc pasākuma ieradās mājās iedvesmoti un jaunu jautājumu pilni, tādēļ nostiprinājām muzejā apgūto, vairākas dienas pildot mācību materiālu krājuma “Skudras” uzdevumus, līmējot grāmatiņu par skudru attīstības ciklu un darbojoties ar Montesori kartītēm.

Šobrīd vēl šis unikālais mācību materiālu krājums (“unit study”) ar Evijas Vizules gleznojumiem pieejams par samazinātu cenu:
https://architasteprintables.etsy.com/listing/1666731867


Ja Tevi ieinteresēja grāmatu klubiņa ideja un vēlies to piedzīvot kopā ar citām mājmācības ģimenēm, esi aicināts pievienoties nākamajam grāmatu klubiņam "Bezgalīgais stāsts", kas ĢSA biedriem notiks martā.
Informāciju meklē savā epastā vai Facebook biedru grupā.